dijous, 8 d’abril del 2010

La nevada del 8 de Març

El dia 8 de Març va començar a nevar, i nevar, i de cop se'n va anar la llum.
El dilluns la nevada va ser espectacular i molt emocionant. Al principi només era nevada, desprès va començar a ser un perill. Vam retirar els cotxes de sota els arbres, ja que començaven a cruixir. Al final les branques dels arbres es van anar petant per la neu acumulada.
Com que la llum no tornava vam començar a encendre la llar, ja que començava a fer fred. Tantes hores sense electricitat van fer que la calefacció deixés de funcionar.
Encendre la llar va ser fàcil, el problema és que la llenya que tenia a casa era poca. Així que vaig anar fins al portxo on emmagatzemo la llenya, uns 100 metres a peu, amb tot el material de muntanya (jaqueta goretex, guants, gorro, polaines, motxilla...) I anant esquivant els arbres que queien i els que cruixien. La veritat espectacular!
El dimarts ens vam llevar amb tots els carrers plens de neu, i sense tenir molt clar com estava el poble i si hauriem d'anar a treballar. Durant la nit els xipres van caure tots, excepte el nostre, però va quedar inclinat a punt de caure...
Quan les màquines van obrir camí, vam decidir baixar al poble. Vam estar jugant amb la neu a la platja, anant a comprar als "xinos" piles i espelmes. Fent cua per posar benzina (no n'hi havia). Anant al super a comprar el que quedava (estaven buits!)
La llum no tornava així que vam començar a preparar-ho tot per passar un altre dia sense. Vam cuinar amb la llar, ens vam escalfar amb la llar i vam carregar mòbils (que no funcionaven)i portàtils (per veure pelis a la nit amb l'Iscle) amb el carregador de la furgo.
El dimecres la cosa va ser un dia de molta feina. Vam instal·lar uns generadors per mantenir les neveres al bar, i buscant benzina pels transformadors. Un altre dia sense treballar. A la nit, altre cop atrinxerats al menjador al voltant de la llar.
El dijous, vam decidir pujar els generadors a casa, això ens va fer tenir una vida més normal. Tot i amb això, el dijous a la tarda vam anar a passar la tarda a la civilització (al Espai Gironès de Girona). Al vespre amb el generador, ja vam poder connectar-nos per internet, veure la tele, etc...I sobretot dutxar-nos.
El divendres tampoc vam treballar. Però vam aprofitar per arreglar el jardí. I com cada dia a passar el dia a les poques cafeteries del poble que tenen llum i calefacció.
El divendres a la matinada va venir la llum. El dissabte ens vam dedicar a netejar la casas, i vam poder deixar el nen a casa les àvies. Desprès de tants de dies junts, ja teniem ganes d'una mica de relax.
Total, cinc dies sense llum: carregant com un boig cada dia llenya, dormint al menjador al voltant de la llar, carregant la electrònica a la furgo, fent cafés al poble (per fer quelcom), i... sense treballar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada